Taco pannetje


Na een korte nacht waarin ik goed heb geslapen, komen we rond 7:00 uur aan in Trelleborg. Gisteravond heb ik samen met een paar motorrijders koffie gedronken en verhalen uitgewisseld over routes en het zelf sleutelen aan schroot. Samen met deze motorrijders verliet ik de boot en namen we per ongeluk de verkeerde route, waardoor we met de stroom vrachtwagens mee moesten naar de grenscontrole. Maar goed, het was eigenlijk nog veel te vroeg, dus rustig aan meegedreven met de flow, en rond half 9 reden we eindelijk Trelleborg binnen.

Met de weersverwachting in mijn achterhoofd besluit ik langs de kust richting Göteborg te rijden. Morgen heb ik een plek in Varberg waar de C310 kan staan, en dan ga ik een paar dagen met de trein door Zweden. Waar ik precies naartoe ga, weet ik nog niet, maar op deze manier omzeil ik in ieder geval een paar erg koude en natte dagen.

Voor nu ben ik in Ängelholm beland, op een camping waar je volgens mij in het zomerseizoen niet wilt kamperen, maar waar het nu — ondanks de strakblauwe lucht — toch behoorlijk grijs aanvoelt.

Vanavond staat er een vegetarisch Mexicaans taco-pannetje op het menu. Eénpansgerechten zijn best lastig te vinden. Er zijn veel gerechten die je weliswaar in één pan maakt, maar dan in etappes. Echte éénpansgerechten zijn meestal gebaseerd op hetzelfde simpele basisrecept.


Recept: Vegetarisch taco-pannetje

Ingrediënten:

  • 1 ui

  • 1 paprika

  • 1 teen knoflook

  • 100 gram kidneybonen (uitgelekt)

  • 100 gram maïs (uitgelekt)

  • 1 eetlepel tacokruiden

  • 150 ml tomatensaus (of een blikje tomatenpuree met wat water)

  • Taco chips

  • Zure room naar smaak

  • Optioneel: avocado en koriander

(Als je fietst of op de brommer bent, draait het vooral om praktisch koken met smaak, dus vaak laat je de extra’s weg.)

Bereiding:

  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een pan. Snijd ondertussen de paprika in stukjes en bak die zo’n 3 minuten mee. Voeg daarna de uitgelekte kidneybonen en maïs toe, en schep de tacokruiden erdoor.

  2. Schenk de tomatensaus erbij en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen.

  3. Serveer met een handje taco chips en een lepel zure room. Klaar is je heerlijke, snelle maaltijd!